star_border

Животен предизвик 2018

Јуни 14, 2018, Братислава, Словачка

36 финалисти од 26 земји од Баумит присуствуваа на Големата финале, што се одржа на 14 јуни во Словачката филхармонија во Братислава. Меѓународното жири на водечки архитекти ги избраа победниците од шест категории и севкупниот победник на Baumit Life Challenge. Како и во 2014 година, Шпанија повторно ја освои главната награда "Живот предизвик награда 2018".