star_border

Соопштенија за јавност

Факти, вести и информации за новинари и заинтересирани страни

20.06.2018

Baumit ја избира Europeadn фасадата на годината 2018

36 финалисти од 26 земји од Баумит присуствуваа на Големата финале, што се одржа на 14 јуни во Словачката филхармонија во Братислава. Меѓународното жири на водечките архитекти ги избра победниците од шест категории и севкупниот победник на Baumit Life Challenge. Како и во 2014 година, Шпанија повторно ја освои главната награда "Живот предизвик награда 2018".