star_border

Life Challenge 2020:

Европска Баумит Фасада

Фасадата е лицети на куќата и го покажува стилот на луѓето кои што живееат во неа. Целта на Baumit Life Challenge е да покаже дека има голема важност и креативен потенцијал во малтерите и комбинацијата на различни материјали, текстури, форми и бои.

Life Challenge – The Competition

Во 2012 Baumit го претстави“Life” – Европскиот најголем програм на бои за фасади. Имагинацијата, работата и боите не доведоа до идеја да ја подигнеме свеста за архитектурата и добар дизајн на фасадата: Се роди Baumit Life Challenge!

После 2014 во Виена (Австрија), 2016 во Мадрид (Шпанија), и 2018 во Братислава (Словачка) Баумит Life Challenge 2020 ќе се одржи во победничката земја во Валенсија, Шпанија во L’Hemisferic, на 10ти  Сптември 2020. Настанот се очекува да биде посетен од околу 500 гости од сите 25 Баумит земји, со најдобрите Баумит архитекти, инвеститори и партнери. Повеќе од 300 проекти ќе бидат оценувани во 6 категории од страна на висококвалифицирани независни експерти.

Како се одбираат победниците

Повеќе од 300 проекти од сите 25 Баумит земји се оценувани од 13 независно висококфалификувано жири пред финалето. 6-те најдобро рангирани фасади во секоја категорија се квалофикуваат како номинирани за завршната наградна церемонија. Непосредно пред настанот, жири комисијата ќе ги избере конечните победници во секоја категорија, како и победникот на наградата Life Challenge - најдобра од најдобрите  фасади.

Покрај гласањето на експертите секој може да гласа за неговата омилена фасада онлајн за да го пранједеме “Победникот од гласањето на публиката".

Шест Категории

Ова се категориите за Баумит Life Challenge.

Поднесете го вашиот проект

Имате Баумит фасада и сакате да бидете дек од Баумит Life Challenge Нагрдувањето - тогаш стапете во контакт со вашата локална Баумит компанија.