star_border

Life Challenge Настан

Baumit Life Challenge 2020 ќе се одржи во земјата на добитник на наградите 2018 Шпанија во Валенсија  Хемисферик.

Photo_by_Petr_Suma

Хемисфeрик беше инаугуриран во 1998 година и беше првата зграда во Градот на уметностите и науките во Валенсија што ги отвори своите врати за јавноста. Поради својата спектакуларна конструкција дизајнирана од Сантијаго Калатрава, Хемисферик е совршен амбиент за доделување на најубавите фасади.

Baumit Life Challenge Award Ceremony

Победниците ќе бидат објавени за следниве категории:


Главен победник
  • Life Challenge Награда

Победници по категорија
  • Едно-семејна куќа
  • Повеќеi-семејна куќа
  • Не-стамбен објект
  • Термичко реновирање
  • Историско реновирање
  • Специјална категорија: Воодушевено од текстурата

Претходни Награди

Поради успехот на првата награда во 2014 година во Виена Баумит ги слави најдобрите фасади на Европа на секои две години.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Баумит Словачка беше домаќин на третиот настан во Филхармонијата во Братислава. Повеќе од 320 проекти беа оценети од страна на жири комисијата во 2018 година што ја направи Шпанија победник.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016 година во Мадрид привлече повеќе од 400 архитекти, производители и апликатори од 21 земја. Словачката фасада ја однесе дома главна награда.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Првата награда во Виена, Австрија беше почетокот на настанот. Меѓународно стручно жири од 15 избрани архитекти ја награди шпанската фасада како добитник на „LIfe Challenge“ во 2014 година.

Life Challenge Award 2018

Baumit Life Challenge Winner 2018 Bratislava
Добитници на награда

Видете ги сите проекти победници од Баумит Life Challenge 2018 во Братислава.

Повеќе
Life Challenge Movie 2018
Погледнете филм

Видео од Life Challenge наградата доделена во Филхармонијата во Братислава.

Повеќе
Life Challenge Gala 2018 Bratislava
Гала Настан

Фото галерија за здружување на архитекти, изведувачи и апликатори.

Повеќе
Robert Schmid at the life challenge award giving in bratislava
Церемонија на доделување награди

Фотографии од церемонијата за доделување награди Баумит Life Challenge со сите победници на сцената.

Повеќе

Фото ажурирање на победниците 2020 година

Останете вклучени да ги проверите победниците од 2020 година што ќе ги објавиме по настанот во септември.