Сенф

Сенф е жолто-кафена, земјена боја. Таа наликува на една од стотиците нијанси на песок. Кога се користи на фасада, тогаш ќе го подобри земјениот и рустишниот изглед на архитектурата. Сенф-от е заситена боја која е погодна за пофини детали во комбинација со топли, неутрални бои. Најдобра комбинацција е кога е подржана од боите од кафеавото семејство на тонови, создавајќи  рустичност.

star_border
Код на боја
0142
More info
star_border
Код на боја
0123
More info
star_border
Код на боја
0132
More info
star_border
Код на боја
0154
More info