Мента

Мента е една од поладните, позагасени варијации на зелената боја. Таа се вклопува добро со различни средни до многу светли нијанси на сива и прашкаста кафеава боја. Поповолна е за помалите детали на фасадите лоцирани во урбано / градско опкружување. 

star_border
Код на боја
1001
More info
star_border
Код на боја
1014
More info
star_border
Код на боја
1003
More info
star_border
Код на боја
1016
More info