Маслинка

Маслиновата боја е нијанса на зелена боја со мала нијанса на црно. Тоа е боја која постои во природата во големи количини, па изгледа многу природно кога се користи за украсување на надворешноста. Таа ги има истите квалитети како и зелените бои - носејќи хармонија, рамнотежа и мир. Исто така е лесно да се комбинираат со топли природни тонови или земни бои. Оваа нијанса на зелена секогаш ќе додаде чувство на смиреност кон било кој екстериер.

star_border
Код на боја
1022
More info
star_border
Код на боја
1132
More info
star_border
Код на боја
0972
More info
star_border
Код на боја
1024
More info