Портокал

Порокаловите тонови сигнализираат топлина и удобност. Само изберете нијанси на портокалова за делови од фасадата кои се украсени со хармонични, заменски бои. Ова ќе му даде пријателски и добредојден изглед. Портокаловата боја што се користи на големи површини може да сугерира изобилство, но и забава или недостаток на формален изглед. Погодни бои за комбинирање со портокал се полесни и топли нијанси на кафена боја.

star_border
Код на боја
0482
More info
star_border
Код на боја
0322
More info
star_border
Код на боја
0292
More info
star_border
Код на боја
0294
More info