star_border

Тага за основачот на Баумит Фридрих Шмид

Вопфинг/Австрија, Март 31, 2020: Длабоко жалиме тоа што визионерот почина на 77 годишна возраст. Тој и подлегна на неговата болест и мирно заспа.

1943

Friedrich Schmid was born in Vienna in 1943

Роден во Виена

1969

Нов менаџер во производтсвото на вар „Wopfinger Stein- & Kalkwerke“

1970

Претставување на готовите малтери за надвор и внатре

1980

Пуштање во работа на фабрика за цемент во Вопфинг / Австрија

1981

Acquisition of Austrotherm and Murexin

Аквизиција на Аустротерм и Мурексин

1988

Friedrich Schmid founding the brand Baumit

Основање на брендот Баумит

From 1990

1990

Основање и аквизиција на подружници низ цела Европа и формирање на интернационална мрежа со повеќе од 100 филијали и производство во 25 земји

2008

Предавање на оперативниот менаџмент од Schmid Industrieholding на синот Роберт. Како и да е, Фридрих Шмид е секогаш достапен за неговиот син во советодавна смисла.