Adhesives for tiling
star_border

Лепила за плочки

Изборот на соодветно лепило е клучот за постигнување на оптимален резултат. Одлуката зависи од квалитетот на подлогата, условите за неговото користење, но и од видот и големината на плочките. И се разбира - сите лепила за плочки мора да ги исполнуваат параметрите на европските технички стандарди.

Адхезијата е основа

Lepidlá na obklady

Минималната вредност на адхезијата за цементни лепила според EN STN 12004 е 0,5 N / mm2. Таквите лепила се означени со класа C1. Лепила од класа C2 имаат минимално ниво од 1,0 N / mm2. Класа C1 лепила може да се користи за плочки и тули на помали димензии и со поголема апсорпција. За поголеми плочки со помала апсорпција, користете лепила со поголема сила.

Флекс или обичен?

Колку е повисок квалитет на лепило, толку е поголема безбедноста на системот. Вредноста S1 според STN EN 12001 гарантира мала резистенција на отпорноста на деформација на мин. 2,5 милиметри. Лепилата Baumit Baumacol S1 се многу флексибилни, идеални за најсложените нанесувања.

Важно за обработка

Подобрени параметри за обработка - поголема удобност при секое нанесување. Добијте чувство за асортиманот и идентификацијата на лепилата Baumit Baumacol!

T = лепаци со намалено лизгање
Погоден за ѕидови, поголеми и потешки плочки
E = лепаци со продолжен рок на врзување
Тоа е време по нанесувањето на лепилото на подлогата за време на кое плочките може да се залепат без да се намали адхезијата. Погодни за пример за поплочување на поголеми површини.
F = лепаци за врзување со брзо сушење
Лепила со брзосушечки цемент. За оние кои ги притиска времето.

Lepenie obkladu

Премиум TOP лепила

Премиум лепила Baumacol FlexTop, FlexTop Speed или FlexMarmor со висококвалитетни параметри за различни области на примена и за сите типови на кои се компонентите, дури и за поголеми формати, кои имаат мала апсорпција.

Baumacol FlexTop Speed

Flexibilné rýchloschnúce lepidlo
 • Класа C2TF S1
 • Брзо сушеčko флексибилно лепило
 • Фугирање на плочки веќе по 3 часа

Baumacol FlexTop

Flexibilné lepidlo na obklady
 • Класа C2TE S1
 • Флексибилно цементно лепило
 • За лепење на сите видови на плочки

Baumacol FlexMarmor

Biele flexibilné lepidlo
 • Класа C2TE S1
 • Бело флексибилно лепило
 • За лепење бел камен, мермер и мозаик

Класичен

Исто така, основни квалитетни лепила може да се најдат во нашиот асортиман. Лепило Baumacol FlexTop со висока адхезија и подобрени својства за обработка за добра цена или основен лепак од класата C1 за лепење во внатрешноста без дополнителни барања.

Baumacol FlexUni

Flexibilné rýchloschnúce lepidlo
 • Класа C2TE
 • Подобрени карактеристики за обработка
 • За поголеми плочки кои се со помала апсорпција

Baumacol Basic

Flexibilné lepidlo na obklady
 • Класа C1
 • Основни цементни лепила
 • За обично лепење на помали делови со поголема апсорпција