A system for tiling
star_border

Подлога

Аплицирање со висок квалитевзависи дали површината е доволно рамна, цврста, оптоварена, сува, чиста, како на пример бетон, порозен бетон, сува. итн.

Lepenie obkladov a dlažby

Подни плочки

Поголемата нерамномерност на подот мора да се израмни однапред. На пример, со самонивелирачка кошулица Баумит Нивело. Ако треба да се направи пад, може да се употреби бетон Baumit FlexBeton.

Ѕидни плочки

Нерамнината на ѕидовите може да се отстрани со Baumit VivaRenova за реновирање. Поголемите жлебови и пукнатини може да се полнат со материјалот за брзо сушење Baumit SpeedFix.

Врска

Длабоките абсорпциони основи значително може да ја намалат адхезијата на лепилата. Соодветен прајмер ќе формира доволно груба површина и да се осигура дека влажноста при поврзување на лепакот е еднакво натопен на површината, благодарение на тој малтер, би се постигала оптимална адхезија.
Користете го примерот Baumit Grund за апсорпциони подлоги и Baumit SuperGrund за не-апсорпциони подлоги.

Хидроизолација - нема шанси за влажност

Подовите и ѕидовите се изложени на директно прскање со вода во простории со влажни дејства (на пример, тушеви, туш кабини, бањите, базени) мораат да бидат доволно изолирани. Изолација Baumit Baumacol Protect се наменети за изолација на терасите, балконите и области во надворешноста, како и тушеви и бањи во внатрешноста. Изолација Baumit Baumacol Proof е наменет за хидроизолација во внатрешноста.
хидроизолацијата се дополнува со флексибилни ленти за совршено покривање на рабови и агли, како и со компоненти за флексибилно покривање на продори на цевки и сифони.

Lepidlá na obklady a dlažby

Лепила - најдете го вистинското решение

Висококвалитетните керамички ѕидни облоги од многу бои, и материјали нема да ја ограничат вашата креативност. Сепак, важно е да се избере точниот тип на лепило за да се гарантира стабилноста и убавината и трајноста долгорочно.

Во асортиманот Baumit Baumacol, може да го најдете вистинскиот тип на лепило за секој вид на нанесување - од стандардното лепило Baumit Baumacol Basic, висококвалитетен лепило Baumit Baumacol FlexTop до лепило, особено погодно за адхезија на Baumit Baumacol FlexMarmor.

Фугирање - завршни тренди бои

Škárovanie obkladu

Фугирањето има многу важна функција на плочките. Ги поврзува индивидуалните компоненти на плочките, обезбедува заштита на површината што се соочува од влага, и, последно, но не и најмалку важно, учествува во формирањето на целокупната естетска слика на работата.
Baumit Baumacol PremiumFuge нуди 24 нијанси на бои. Материјалот за фугирање е флексибилен, водоотпорен со заштита од мувла и за одбивање на нечистотија. Оптимален додаток на материјалот за фугирање е постојано еластичен силиконски маса Baumit Baumacol Silicone, кој се нанесува, покрај 24те нијанси, но исто така и како транспарентна маса