Self leveling screeds
star_border

Анхидритни гипсани кошулици

  • Ефект на самонивелирање
  • Совршена рамна површина
  • Погодни за подно греење

Цврста површина за нозете!

Potery

Подовите не треба да ве оттргнат. Со анхидратна овршина секогаш ќе бидете на вистинскиот пат. Овие кошулици се докажани со години и станаа прв избор за професионалците. Овој безбеден и еколошки градежен материјал создава основа за здраво живеење. Гипсаните кошулиците се стабилни и без никакви несакани дејства.

Помалку бучава

Се заштедува на дебелина на подот. Естристите се нанесуваат со дебелини почнувајќи од 35mm, што е 25% помалку од цементни кошулици. Оваа "заштеда на дебелина" може да се користи за топлинска или звучна изолација, со што се зголемува топлината и удобноста на просторот за живеење.

Подно греење

Благодарение на одличните својства за топлински проводници, истурените анхидритни делови се идеални за ефективно подно греење. Гипсаните кошулици се комбинација на удобност и заштеда на трошоците. Совршено ги обвиткуваат цевките за подно греење, што доведува до побрза и рамномерна дистрибуција на топлина преку подната површина.

Poter na podlahové vykurovanie

Брзо и лесно за работа

Samonivelizačný poter

Нови градби или реконструкции, различни типови на подлоги, каков и да е финален слој - може да работите брзо, сигурно и по разумна цена. Благодарение на самонивелирачките својства и течната конзистенција на анхидридните естриси, може да се постигне потребната рамномерност без да мораме да го израмниме подот со користење на дополнителни слоеви на самонивелирачки маси. Баумит алфа гипс кошулици се испорачуваат во вреќи или резервоари. Кошулиците се стабилни, без несакани напрегања и потреба за дополнително засилување. Анхидратни кошулици се соодветен избор за градежните компании и инвеститори.

Baumit Alpha 2000

Категорија CA-C20-F5 самонивелирачки гипсани кошулчки за ентериери, идеален за подно греење. Анхидратна маса може да се нанесе во контактна форма (25-50мм), одделена форма (30-50мм), пливачка форма (35-50мм) или како за подно греење (најмалку 35мм + дијаметар на грејните цевки).

Baumit Alpha 3000

Категорија CA-C30-F6 самоизрамнувачки гипсана кошулка  што е појачана, за ентериери и идеален за подно греење. Исто така погоден за помали дебелини. Анхидратна маса може да се нанесе во контактна форма (25-35мм), одвоена форма (25-40мм) или пливачка форма (30-50мм) или како за подно греење (најмалку 35мм + дијаметар на грејните цевки).