Do you know what to use? Self leveling compound or screeds?
star_border

Дали знаете што да користите на подот? Кошулица или тенок слој?

Самонивелирачки тенки кошулици

Едноставно и ефикасно решение за нерамни подови и за усогласување на тенки слоеви пред конечното поставување на подот. За сите станбени простории, вклучувајќи кујни и бањи. Едноставно за користење. Исто така погоден за подлоги со подно греење. Нанесете го обезмастениот слој со користење на методот за контакт само со пенетрациона боја која делува како елемент за премостување помеѓу подлогата и тенкиот слој. Baumit Nivello 10 и 30 тенки маси и гипсаната маса Baumit Nivello Quattro.

Анхидратни кошулици

Anhydrtový liaty poter

Нанесете ја Baumit Alpha anhydrite гипсаната кошулка како контактна, посебна или пливачка кошулка. Благодарение на одличните одлики за топлински својства, тие се идеални за подно греење. Самонивелирачкиот ефект овозможува совршено рамна површина, ја олеснува работата и заштедува време. Погоден за брзо завршување на големи подни површини.
Материјалот доживува само многу мали промени во текот на стврднувањето. Погоден за сите станбени простории, вклучувајќи стандардни кујни и бањи. Дебелина од 25mm.

Цементна кошулица

Cementový poter

Традиционалните цементни кошулици се погодни за сите простори, вклучувајќи ги и гаражите и влажните работилници. Особено погоден за подлоги каде што се потребни својства за складирање на топлина. Цементни кошулици се исто така погодни за подно греење. Работата со традиционалните кошулици е прилично пореална и бара одредено ниво на вештина. Не е секогаш возможно да се постигне потребната рамномерност над големите подни површини, па затоа е потребно уште еден слој од самонивелирачки прекривки. Дебелина од 35мм.