Modern technology meets  traditional material
star_border

Современата технологија ги пресретнуватрадиционалните материјали

Внатрешните конструкции имаат предности и недостатоци. Со цел да се спречат скапи енергетски загуби, во последните 10 години е направен огромен напредок во топлинската изолација и непропустливоста на надворешните ѕидови и прозорци. Сепак, се повеќехерметички затворенитеконструкции не јазадржуваат само топлината, туку и штетните загадувачи внатре.

  • Ја регулира внатрешната клима
  • Природно
  • Без штетни супстанции и ја спречува мувлата

Заменувањето на внатрешниот воздух со надворешниот воздух (стапката на размена на воздух) сега е често десет пати пониско отколку во старите згради. Современите херметички градбисега поставуваат многу повисоки барања за градежни материјали отколку порано. Извонредната вентилацијаили контролирана домашна вентилација треба да ја одржува концентрацијата на штетни материи на ниско ниво. Меѓутоа, најбезбедната опција е да несе дозволат штетни супстанции во зградата на прво место.

Варта има превентивен ефект

Мувла и габи се веројатно меѓу најстрашните ризици за здравјето дома. Варта е алкална. Ова природно го спречува формирањето мувла. Кога го градите или реновирате вашиот дом, имате можност да одберете колку здраво ќе живеете подоцна. Создади засолниште кое ви дава сила и виталност. Baumit веќе неколку години ги користи своите производи за создавање здрави животни и еколошки системски решенија, на пример со користење на Baumit Klima производи.Сигурностдека ќе дишете поздрав воздух во иднина.