Lime-cement plasters
star_border

Вар: традиционално, здравои еколошки

Вар-цемент малтери секогаш се добар избор. Не може да тргне наопаку - без оглед на животната средина или основа. Варовиот цемент малтери се погодни за секоја околина. Вие само треба да бидете сигурни дека ќе го добиете составот на малтер точно.

  • За рачно или машинско нанесување
  • Отпорен на ефектите на влага
  • Универзално решение докажано вотекот на времето

Одговара на секоја околина

Vnútorné vápennocementové omietky

Варовитецемент малтери се познати по нивната висока јачина и се погодни за секоја околина. Ова ги вклучува сите живеалишта од кујни до бањи, соби со зголемена влага, пабови и гаражи. Тие се исто така погодни под керамички плочки.


Варово-цементни малтери за машинско нанесување

Внатрешните малтери од вар-цемент се првиот избор за секој ентериер, со гаранција за едноставна и брза апликација на машината како бонус. Друга придобивкае нивната отпорност на влага. Површинатана малтерот е ситно измазнета и лесно може да се обоисо внатрешна боја. Грубо нанесениотмалтер може да се покрие со керамички плочки.
На нови ѕидарски,малтери дебелина до 25mm или макс. 30 mm, Baumit MPI 25 или MPI 25 L е погоден. Baumit MPI 25 L е лесен малтер идеален за малтерисување и со одлични својства на топлинска изолација. За порозниот бетон, исто така е можно да се користи малтер со тенкослоен слој на Baumit Lime. За реконструкција на старите згради и за поголеми дебелини, идеалниот малтер е Baumit Core машински нанесен малтер. На овој малтер ќе треба да се нанесе цврст завршенмалтер.