Klima Products
star_border

Производите од Klima се инспирирани од природата

Како и лушпите од јајцеBaumit Klima производи содржат вар. Лушпитаобезбедуваат заштитaна пилињара, дејствуваат како климатска комора и дури можат да се користат како храна. Премногу влажност во воздухот го зголемува ризикот од мувла.
Вар има превентивен ефект: Мувлатаи габитесе веројатно меѓу најопасните ризици за здравјето дома. Вартае алкална. Ова природно спречува формирањето мувла.

Вар малтери дезинфицираат природно

Идеалната релативна влажност на воздухот е помеѓу 40 и 60%. Прашини, кои можат да предизвикаат астма, исто така, се зголемуваатсо висока влажност. Воздухот што е премногу сув не само што доведува до зголемени нивоа на прашина, што резултира со зголемен ризик од инфекција, на пример како резултат на вирусите на грип во студената сезона. Извори на влажност. Туширањето, готвењето, сушењето на алишта и дишењето од едно четиричлено семејство ослободува 20 литри вода во воздухот секој ден. Градењето и поправките исто така може да доведат до дополнителнавлажност. Влагата мора да биде проветрена и делумно може да се апсорбира од ѕидови, подови и мебел и се ослободува подоцна.

Како да се контролира влажноста на воздухот

Производите на Klima се посветени на подобрување на внатрешната клима. Klima малтер е минерален малтер со содржина на природен вар. Тоадише и делува како природен регулатор на влага. Овој ефект се множи со неговата микропорозна структура. Може да апсорбира повеќе влага во пократко време во споредба со вообичаените внатрешни малтери. Во случај на намалување на влагата, тоа полека и рамномерно се враќа во воздухот во затворениот простор.

Се разбира, дезинфицирајте го воздухот

Филерот и врзувачотод вартасоздаваат основна(pH приближно 12), што ги прави малтерите природно дезинфицирани и делува како природна заштита од штетни микроорганизми и раст на мувла. Вар-малтеритесе антистатик, така што тие не носатчестички од нечистотија.

Тоа е до дебелината на слојот

Дури и на идеалниот ѕид во внатрешноста потребна е доволна дебелина на малтер. Ова е единствениот начин за оптимално контролирање на влажноста. Според резултатите на Viva Research Park, ќе ја постигнете најдобрата ефикасност со дебелина од 1.5 cm. Малтеротможе оптимално да гоапсорбира вишокот на влага и, доколку е суво,да ја врати во просторијата.