Inner Plaster on autoclaved concrete
star_border

Внатрешни малтери за порозен бетон

Изберете ја структурата што ја сакате, и нека сјајат ѕидовите.

Hrubá štrukúra pre vnútorné steny
Груба структура

Декоративна груба структура за рустикален изглед на вашите ѕидови. Во комбинација со мазни површини, исто така, за убави контрасти на модерните ентериери.

Повеќе
Hladená zrnitá vnútorná omietka
Измазнет на дебелина на зрно

Висококвалитетни внатрешни малтери со убава традиционална површинска структура, со големина на зрно прибл. 1 mm, придонесуваат за пријатно чувство на домот.

Повеќе
Hladená jemná vnútorná omietka
Фино измазнето

Општа намена за внатрешни малтери со структура на фини површини, со големина на зрно прибл. 0,6 мм, се првиот избор за секој ентериер.

Повеќе
Hladká gletovaná
Мазна стаклена површина

Модерен и импресивен. Бел слој или мазни варови малтери со добри својства за обработка овозможуваат да се постигне мазна стаклена површина.

Повеќе

Груба структура

Klima малтери за поздраво живеење

Klima малтери базирани на вар за подобро регулирање на влажноста во внатрешноста и поздрава клима.

3. Финално структуриран малтер
Baumit KlimaDekor, со големина на зрно 1, 1,5 и 2 мм.
2. Слој
Тенкослоен малтер Baumit KlimaPerla со двослојна обработка, машински нанесуван малтер KlimaWhite или рачен малтер KlimaUni.
1. Подготовка на подлогата
Baumit регулатор на апсорпција или Baumit Primer. Доколку Baumit KlimaPerla се користи без подготовка на подлогата..

Квалитет проверен со време

Мали цементни малтери како прв избор за секој ентериер.

3. Финално структуриран малтер

Baumit FascinaTop, со големина на зрно 1 и 2 мм.

2. Слој

Материјал со тенок слој Baumit со двослојна обработка, машински малтерисани Baumit MPI 25, MPI 25 L, или рачен нанесен малтер Baumit MVR Uni.

1. Подготовка на подлогата

Baumit регулатор на апсорпција, малтер од тенков слој од Baumit варовник се применува директно на порозен бетон.

Измазнет во дебелина на зрно

Убава класика

Рачно нанесуван варовен малтер со убава традиционална површинска структура, со големина на зрно прибл. 1 мм.

3. Внатрешен слој
Baumit KlimaColor или најчесто достапни внатрешни бои.
2. Слој
Малтер со вар Baumit KlimaUni за подобра регулација на влага во внатрешноста.
Баумит варов тенок слој малтер (двослојна обработка) или бел варов цементен малтер Baumit MVR Uni за рачна обработка.
1. Подготовка на подлогата
Baumit регулатор на апсорпција, Baumit Primer или без подготовка на подлогата во случај на нанесување на тенкослоен малтер на Baumit вар.

Vnútorné omietky

Фино измазнето

Klima малтер за здраво живеење

Klima малтер на вар активно ја регулира влажноста во внатрешноста, ги елиминира ефектите од штетните материи и го спречува растот на мувла благодарение на високата pH вредност.

1. Завршен внатрешен слој
Baumit KlimaColor 
2. Слој
Baumit KlimaWhite за машинска обработка. Оптимална дебелина на малтерот 1,5-2 см.
3. Подготовка на подлогата
Користете го Baumit регулаторот за апсорпција или Baumit Primer за подобра адхезија.

Vnútorné omietky pre lepšiu klímu

Квалитет проверен со време

Варово цементни малтери за машинскаобработка.

3. Внатрешен слој

Baumit KlimaColor или најчесто достапни внатрешни бои.

2. Слој

Лесен варов малтер Baumit MPI 25 за машинска обработка..

1. Подготовка на подлогата

Користете го Baumit регулаторот за апсорпција (двослојна обработка) или Baumit Primer.

Гипсани малтери

За рачна и механичка примена со мазна површина.

3. Внатрешен слој

Најчесто достапни внатрешни бои.

2. Слој

Гипсан машински малтер Baumit Ratio 20 или Baumit UnoGold за рачна обработка.

1. Подготовка на подлогата

Користете го регулаторот Baumit за апсорпција.

Мазно како стакло

Модерен и импресивен

Гипсан машински малтери Baumit Ratio

3. Внатрешен слој

Најчесто достапни внатрешни бои.

2. Слој

Гипсан малтер Baumit RatioGlattor light RatioGlatt со мазна стаклена површина

1. Подготовка на подлогата

Користете го регулаторот Baumit за апсорпција

Vnútorné omietky

Здрава, сигурна и убава

Мазна површина на ѕидови со варовни малтери за подобрување на внатрешната клима, без штетни супстанции, отпорни на микроорганизми.

4. Внатрешен слој

Baumit KlimaColor или најчесто достапни внатрешни бои.

3. Варовни мазни малтери

Бел мазен малтер Baumit KlimaФинор KlimaFinish подготвен за непосредна употреба. Млатерот може да се нанесува директно на мазниот бетон.

2. Слој

Klima малтери Baumit KlimaWite и KlimaUni на варова основа за оптимална регулација на влажноста во внатрешноста, варовнички цементни малтери од општа намена Baumit MPI 25 L, тенкослоен малтер од Baumit MPI 25 L, MVR Uni или Baumit.

1. Подготовка на подлогата

Користете го Baumit регулаторот за апсорпција (двослојна обработка) или Baumit Primer.