Why to use ETICS
star_border

Зошто да ја изолирате вашата куќа

Пријатно живеење и здрава клима - тоа се квалитети кои го прават домот меѓу четири ѕида да има чувство на удобност и безбедност. Термоизолацијата тука има многу голема улога. Со топлинска изолација, вие сте дома секогаш удобни

Совршена заштита

Топлинска изолација Баумит дејствува како совршена заштита на конструкциите на лежиштата во просторот. Тоа претставува заштита од влијанието на времето, појавата на влага на внатрешните ѕидни површини; периферниот слој е без топлински мостови, пукнатини и оштетувања

Предности на топлинска изолација. Одлучи правилно!

Príjemné teplo v zime
Нека ви биде пријатно и во зима

Изолацијата ја заштитува вашата куќа и ја задржува топлината онаму каде што е потребно. Во исто време, масивните ѕидови во внатрешноста акумулираат топлина и

Повеќе
Príjemný chládok v lete
Нека ви биде свежо во лето

Топлинската изолација делува како штит на вашиот дом во текот на летото - спречува прегревање на ѕидовите, оставајќи го воздухот во внатрешноста пријатно свежо

Повеќе
Три правила за здрав дом

Постојат три главни одлуки кои треба да се направат кога се гради здрав дом.

Повеќе
Hrúbka izolantu na zateplenie
Колку изолација ви е потребна?

Користете го нашиот калкулатор за да дознаете каква дебелина на изолацијата ви е потребна за вашата градба за да ги задоволите стандардите

Повеќе

Финансиски заштеди

Úspora energií pri zateplení

Топлинска изолација на два начина. За време на студените месеци со елиминирање на топлинските загуби се намалуваат трошоците за греење, за време на жешки месеци се намалува минимумот на потребата од користење на воздушни услови. Со топлинска изолација на вашиот дом, заштедите повеќе од 50% од трошоците за енергија.

Рационално избраната основа на градба во комбинација со правилно дизајниран систем на топлинска изолација доведува до значителни заштеди на трошоците на инвеститорот, побезбедно малтерисување на ентериери без посебни барања за малтерисување и безбедно решавање на деталите.

Ефикасна и одговорна конструкција

Можете да постигнете топлинска заштита на внатрешноста во случај на систем "подножје + топлинска изолација" со помала вкупна дебелина на периферната конструкција; ова може во пракса, на пр. на околу. 200 м2 заградена површина претставува до 4 м2 корисна површина. Корисникот ќе биде задоволен од повеќе употреблива површина за сместување, инвеститорот со повисока ефективност на инвестицијата, особено во градовите со скапи градежни парцели.

Баумит системите за топлинска изолација не штедат само енергија, туку, исто така, ефективно придонесуваат за заштита на животната средина. Благодарение на намалената потрошувачка на енергија и во лето и зима, емисиите на CO2 се намалуваат за повеќе од 50%. На овој начин, топлинската изолација овозможува одговорно пристапување кон сопственото сместување денес, како и на животот на нашите деца во иднина.