Thermal insulation with polystyrene boards
star_border

Топлинска изолација со полистирен

 • Добри изолациски својства
 • Лесна манипулација и обработка благодарение на малата густина
 • Пареопропустливост
 • Пониски трошоци за материјал и работа
 • Безбедно
 • Еколошки
 • Во случај на нови конструкции, може да се примени без дополнително зацврстување

Производство на полистирен и животна средина

Полистирен спаѓа во групата на пластични материјали од пена. Се произведува од стирен со активација на водена пареа и пена, па одтаму се нарекува полистиренска пена. Се троши многу малку енергија при негово производство и нема друг отпад.
Полистирен содржи прибл.98%  воздух. ЕПС претставува само 1% од вкупниот просек на комуналниот отпад. Така, полистиролот е еколошки и може да се рециклира.
Изберете само висококвалитетни сертифицирани производи со CE. На пазарот, можете да се сретнете со ново обележување на стиропор, односно airpop®.

Типови на стиропор

За топлинска изолација, ние  користиме фасаден полистирен означен со оценка Ф.
Најчесто користениот изолатор во градежништвото е белиот полистирен.
Новата генерација се сиви изолациски плочи кои, благодарение на содржината на инфрацрвени абсорбенти (графитни честички) постигнува повеќе од 23% подобри термоизолациони својства. Некои сиви изолациски плочи се обложени со слој од рефлективна светлина за подобра обработка.
Иновативните перфорирани изолациски плочи Baumit open постигнуваат одлични паропропустливи својства благодарение на патентираниот систем на отвори.

Biely polystyrén
šedý polystyrén

Изберете топлинска изолација од системите Baumit

Baumit open

Zateplenie Baumit open
 • Високо паропропустлива топлинска изолација
 • § Бели и сиви изолациски плочи
 • За побрзо сушење

Baumit Star EPS

Zateplenie Baumit Star EPS
 • Бели и сиви изолациски плочи

 • Нанесување на stucco без прајмер


Baumit Pro

Zateplenie Baumit Pro
 • Квалитет за добра цена

 • Бели изолациски плочи

 • Омилена топлинска изолација на професионалци, едноставна обработка


Baumit Power

Zateplenie Baumit Power
 • Голема отпорност од механички оштетувања

 • Бели и сиви изолациски плочи

 • Едноставна обработка благодарение на специјалната формација