ETICS Baumit Star
star_border

Систем за топлинска изолација Baumit Star

Топлинска изолација со најдобар квалитет. Погоден за сите изолациски плочи, полистирен и минерални изолациски плочи. Лепила со висока лепливост Baumit StarContact White или StarContact за лепење и мазнење.

  • Систем со највисока гаранција за квалитет
  • За сите изолациски плочи
  • Екстремно отпорна на временски услови


Инвестиција за иднина

Залог на сигурност. Ова е веројатно желба на секој градежен изведувач. Со користење на термички изолациски систем Baumit Star инвестирате во безгрижна иднина. Термоизолациониот систем го поврзува долгогодишното искуство на брендот Baumit. Хармоничната интерконекција на пријатна внатрешна клима и безбедност доведува до зголемување на квалитетот на животот во живеалиштата, како и во канцелариите и другите објекти. Baumit Star ја зголемува вредноста на секоја зграда. Не е важно, без разлика дали станува збор за нова градба или реконструкција: одобрениот и сигурен систем Baumit со сигурност ги поврзува традицијата и иновациите.

Високо отпорна и еластична

Со пареопропустливото лепило Baumit SatrContact White или StarContact со висок квалитет можете да го залепите секој изолатор, може да биде фасадно изолирачки плочи од класичен или екструдиран полистирен (на пример, XPS) или минерални изолациски плочи. Освен за добра леплива база, ова лепливо измазнување се карактеризира со исклучителен степен на обработливост. Тој е многу еластичен, исклучително отпорен на временските услови. Благодарение на побрзо созревање во споредба со други мазни материјали, се намалува технолошкиот пад на созревањето на армирачкиот слој, што овозможува заштеда на време. Дополнително, со употреба на лепилото Baumit StarContact бело, пенетрациско обложување не е потребно пред реализација на површинскиот третман. Материјалното мазнење Baumit StarContact White и StarContact ги надминуваат бараните вредности на нормите и прописите.

Композиција за топлина со полистирен

Zateplenie polystyrénom Baumit Star

Основа - ново ѕидарство или оригинална база
1. Типла - Baumit StarTrack донесе многу предности: нема топлински мостови, не се замаглува на местото на разделни плочи, еден вид дебелина на изолаторот. Можно е да се користат и обични прицврстувачи.
2. Лепење - бело лепило Baumit StarContact Бело или сиво StarContact, високо паропропустливо, со висока адхезија
3. Изолациони плочи - бели Фасадни изолациски плочи EPS-F, сива Baumit StarTherm или сива со рефлективен слој за подобра обработка на Baumit StarTherm.
4. Армирачки слој - лепило Baumit StarContact White со вметната стаклено текстилна мрежа Baumit StarTex
Прајмерирање - во случај на употреба на бел лепак StarContact White, тоа не е потребно. Доколку се користи сивиот измазнувач StarContact, неопходно е да се користи пенетреација Baumit PremiumPrimer.
5. Фасаден малтер - Baumit NanoporTop, екстремно отпорен на контаминација и алги, Baumit SilikonTop, SilikatTop, GranoporTop, PuraTop за интензивни тонови, CreativTop за креативни фасадни форми.

Состав на топлинска облога со минерална волна

Zateplenie s minerálnou vlnou Baumit Star

База - нов ѕидарски или оригинална база
1. Лепење - бело лепило Baumit StarContact Бело или сиво StarContact, високо паропропустливо, со висока лепливост
2. Изолациони плочи - минерални изолациски плочи со надолжни или чисти влакна (т.н. ламели)
3. Закотвување - ....
4. Армирачки слој - лепак Baumit StarContact White или StarContact со вметната стаклена текстилна мрежа Baumit StarTex
Пенетрациски слој - во случај на употреба на бел лепаквStarContact White не е потребно. Доколку се користи сивиот измазнување StarContact, неопходно е да се користи пенетреација Baumit PremiumPrimer.
5. Фасаден малтер - Baumit NanoporTop, екстремно отпорен на контаминација и алги, Baumit SilikonTop, SilikatTop, GranoporTop, PuraTop за интензивни тонови, CreativTop за креативни фасадни форми.

Корисни информации

Zateplenie sokla
Socle греење

Прочитајте, како да го загревате обликуваниот цоколен дел од зградата на вистинскиот начин. Не заборавајте правилен избор на лепило, како и исполнување на детал

Socle греење
Tmavé fasády na zateplenie
Темни фасади

Специјални ладни пигменти овозможуваат користење на многу мрачни тонови на топлина обложена фасада и тоа со поедноставни правила.

Темни фасади
Европско техничко одобрување

Повеќе