Premium Silicone Facade Render and Color
star_border

Брзосушeчки фасади со помош на корална структура

Baumit StarTop премиум силиконски малтер и новата генерација на StarColor боја за сите нови и реновирани фасади. Комбинацијата од висококвалитетен силиконско врзно средство и иновативно функционално полнење создава уникатни својства за долготрајна заштита на фасадата и нуди поголем избор на нијанси на бои.

  • Драјпор ефект
  • Површина отпорна на нечистотии
  • Одлична за аплицирање

Како дејството на Драјпор ја заштитува мојата фасада?

Drypor efektBaumit Star користи хидрофилни и хидрофобни принципи за да се намали површинската контаминација. Хидрофилната состојба предизвикува влагата да се шири, така што површината се суши побрзо по влажно време. Хидрофобната природа на малтерот обезбедува добра отпорност на вода, а со тоа и добро одводнување на водата. Комбинацијата на двете функции, брзото сушење на површината поради хидрофилната состојба и добрата отпорност на нечистотија. StarTop е повеќе податлив и полесен за нанесување и има многу униформна  текстура која лесно  се изведува.

Проширени силиконски функции за посветла фасада

Единствената функционална површина на Baumit Star со ефектот Драјпор дејствува против влага и ја заштитува фасадата од растот на алгите и мов. Оваа заштита дополнително се зајакнува со повисоката содржина на специјални адитиви во форма на микрокапсули со постепено, долгорочно ослободување на активната супстанција без негативни влијанија врз животната средина.

Заштитата на фасада се нанесува лесно

Едноставна примена на малтерот Baumit StarTop гарантира одличен резултат во секоја од шесте понудени структури. Изгребани 1,5K, 2K, 3K, изгребани 2R, 3R и финиот StarTop Fine малтер. Ако одите на StarColor, процесорите ќе ја ценат неговата висока способност, а исто така и можноста за нанесување со airless технологија.

Повеќе на темата

Fasádna omietka StarTop
StarTop – Нијанси на боја

StarTop рендерирање и боја се достапни во 758 нијанси на Baumit Life (во бројот на примерокот кој завршува 2-9) и во сите структури

Повеќе
Farebné odtiene pre StarColor
StarColor – Нијанси на боја

Фасадната боја на StarColor е достапна во 654 нијанси на Baumit Life.

Повеќе
Farebný návrh fasády
Дизајн на боја на фасадата

Не знаеш која нијанса ќе ја ставиш на твојата куќа? Земете ја вашата фасада и испратете ја до нас. Ние обработуваме 3 бои за вас

Повеќе
Biela fasáda

Светла убавина

Доколку барате навистина блескава бела фасада, земете StarTop малтер или StarColor во боја 0019. Специјалниот состав и пигменти ќе ја направат нијансата уште посјајна. Но, без оглед на избраната нијанса на бои, сигурно ќе имате убава фасада долго време.