How to choose the right render for your facade
star_border

Кои малтери да се користат при избор на фасадата?

Фасаден малтер или фасадна боја?

Фасадни малтери и фасадни бои се термини кои често се заменуваат меѓусебно.

Фасадните малтери се малтери, обложени со целосна дебелина на зрно во избраната нијанса според примерокот. Тие се нанесуваат на површината со глетарка до дебелината на зрното. Тие се нанесуваат на веќе применетиот арматурен слој на топлинска изолација или на зрел надворешен калциум-цементен малтер.
Фасадни бои се премази изработени во одредена нијанса според примерокот. Тие се применуваат со ваљаци или со прскање. Најчесто тие се користат при реконструкција на фасадите како нов слој, врз мазни надворешни малтери или при реконструкција.

Fasádna omietka
Fasádna farba

Премиум фасади

Изберете фасада што одговара на вашите барања. Премиум фасадни малтери и бои со највисок квалитет. Од способност за самочистење и отпорност против алги до физичкиот принцип или силиконски малтери на новата генерација со функционален филер до интензивни бои со употреба на ладни пигменти.

Самочистење Баумит Нанопор

Фасадни малтери и бои, исклучително отпорни на контаминација и формирање на алги. Проверено преку искуство од 2007 година. Благодарение на микроскопски мазната површина и природни сили, фасадата останува долгорочно чиста.

Високо отпорна Baumit Star

Prémiová silikónová fasáda

Силиконска фасада е и бојата на новата генерација. Комбинацијата од висококвалитетно средство за врзување на силикони и функционално полнење обезбедува не само одлична обработка, туку и високо квалитетна заштита на фасадата.

Интензивни бои со Baumit Pura

Intenzívne odtiene

Длабоки и интензивни нијанси на термоизолирани фасади се постојан предизвик. Фасадата ги прави и бои Пура содржат специјални кул пигменти и се одликува со висока постојаност на бои. За правилна реализација на темни фасади.

Повеќе на темата

Боја нијанси

Често е дилема да се избере точна боја за куќата. Ве молиме посетете ја нашата куќа од бои, побарајте, одберете, комбинирајте и изберете ги боите што ги предвид

Повеќе
Farebné odtiene Baumit
Боја нијанси

Често е дилема да се избере точна боја за куќата. Ве молиме посетете ја нашата куќа од бои, побарајте, одберете, комбинирајте и изберете ги боите што ги предвид

Повеќе
Fasádne štúdio
Фасадно студио

Боја се прави на вистински примероци. Погледнете ги на ѕидот за споредување или на надворешноста на дневна светлина. Погледни ги боите од различни агли.

Повеќе
Калкулатор

На крајот, секако се доаѓа до бројките. Проверете колку ќе чини вашиот проект на нашиот калкулатор

Повеќе

За професионалци

Ако ставате акцент не само на функционалноста и естетиката, но ако важен фактор во донесувањето одлуки е цената, одберете од професионалниот опсег на фасадни малтери и бои. Широк асортиман за секоја употреба, нови згради и реновирање во нормални услови. Силиконски, силикатни и акрилни фасадни малтери и бои сега ви се достапни.

Декоративни фасади

Комбинацијата на декоративниот малтер Baumit CreativTop и импресивните бои како Lasur, Metallic и Glitter доведуваат до неограничена разновидност за текстурирање на вашата фасада. Станете креативни и дозволете да направите каква било структура. Грубо изваден, структуриран, со бетонски изглед, како што се мали цигли или совршено мазен ... Имагинацијата нема граници.