Facade Render and Color for Intense Colors
star_border

Користењето на интензивни бои и малтери сега е лесно

Фасадата Baumit PuraTop и фасадната боја PuraColor за интензивни и брилијантни нијанси на бои. Висока стабилност на нијанси на бои е обезбедена со поврзување на висококвалитетни пигменти и чисто акрилатно врзно средство.

  • Сите нијанси на бои
  • Интензивни бои
  • Кул пигмент технологија

Брилијантен ефект

Sýte odtiene Baumit PuraСпецијалната течност за врзување одлично ги поврзува пигментите, што гарантира висока стабилност на боите, па дури и белка нијанса на бојата Life 0019. Во комбинација со ладни пигменти, исто така, овозможува употреба на темни нијанси на термоизолирани фасади.

Подобра заштита на фасадата

Baumit фасадните малтери и бои содржат повисока содржина на заштита од биолошка контаминација со алги. Тие супстанции се од најновата генерација и се додаваат во форма на микрокапсули со континуирано ослободување на ефективната супстанција без негативно влијание врз животната средина.

Се за вашата фасада

Farebné odtiene Baumit PuraTop
PuraTop – нијанси на боја

Обоениот малтер Пура PuraTop е достапен во 852 нијанси и 6 структури.

Повеќе
Farebné odtiene Baumit PuraColor
PuraColor – нијанси на боја

Обоената боја PuraColor е достапна во 852 нијанси и 6 структури.

Повеќе
Tmavá fasáda na zateplenie
Темни нијанси

Специјалните кул пигменти дозволуваат примена на многу темни нијанси за термоизолираните фасади, но со поедноставни правила.

Повеќе

Технологијата за ладна пигментација овозможува интензивни бои

Специјалните пигменти ја рефлектираат инфрацрвената компонента на сончевата светлина во поголема мера од конвенционалните пигменти, со што значително се намалува температурата на површината на фасадата и истовремено го намалува ризикот од оштетување при прегревање, особено кога се користат нијанси на боја на фасадна фасада.
Нема ограничувања за избор на нијанса на бои за изолираната фасада.
Изберете ја слободно вашата омилена нијанса од широкиот спектар на Baumit Life бои.