Baumit FixBeton
star_border

Baumit FixBeton

Брзо бетонирање за аматери и за сите!

Се чини дека светот се врти уште побрзо и имаме помалку и помалку време за семејство и едноставни работи кои го прават животот. Бараме начини да го олесниме животот и да имаме повеќе време за семејство, хоби и одмор. Кој би помислил дека бетонот е тоа што ќе ни помогне и олесни?

  • Брз бетон
  • За поставување темели, нишалки и мали бетонски делови
  • Обработливост дури и без мешање

Кога можеме да го искористиме овој бетон?

Rýchle betónovanie

Брза бетонска смеса C16 / 20 за брзо поставување и зацврстување на мали архитектонски елементи кои не се наменети да издржат значителни оптоварувања, како што се огради, осветлување, поштенски сандачиња, огласи за рекламирање, столбови за знаме, линии за облека, лизгачи итн., како и кога се јавува потреба за мали бетонски работи во области со тежок пристап до електричната мрежа и поставување на темели за мали структурни елементи.

Нанесување

Не е потребно мешање

No power, mixer nor even container required. Ideal for hard-to-reach spots. Pour the dry mix into the prepared pit and add appropriate amount of water and that’s it.
Initial setting time: approx. 3 minutes
Time to light load bearing: approx. 30 minutes
Време до тежок товар: прибл. 24 часа

Кога се меша

Сувата бетонска мешавина се комбинира со вода во контејнер, се истура во опаковки и се набива. Процесот мора да се изведува во ограничен временски период од 10 минути, кога бетонот почнува да се стврднува. Почетното време на поставување: прибл. 10 минути Време на рљабота: прибл. 30 минути Време на товарење: прибл. 24 часа.

Примена без мешање - чекор по чекор

Kotvenie stĺpika

Чекор 1: ископајте јама за бетонот. Јамата треба да се протега околу 20 - 30 см околу елементот што треба да се закотви. Ставете го столбот. Истурете со страничните ѕидови на водата и дното на јамата

Kotvenie stĺpika

Чекор 2: Истурете го сувиот Baumit FixBeton микс во јамата, формирајќи дебел слој од 10 cm.

Kotvenie stĺpika

Чекор 3: Поставете го слојот на сува мешавина

Kotvenie stĺpika

Чекор 4: Конечно, користете прскалка за прскање за да истурете одредената количина на вода врз сувата мешавина веќе поставена во јамата. (3,2 L вода по торба од 25 кг) Нека мешавината се натопува во вода околу 1 минута и повторете го процесот додека не се постигне посакуваното ниво на бетонската маса.

Kotvenie stĺpika

Чекор 5: Измазнете го последниот слој веднаш откако бетонот ја натопи водата.

Kotvenie stĺpika

Чекор 6: Бетонска мешавина ќе почне да се стврднува по околу 3 минути. Полето ќе се поправи по 5 минути. Бетонот ќе може да издржи лесни и тешки товари за 30 минути и 24 часа, соодветно.

Видео - Примена на Baumit FixBeton