TEST1
star_border

”„Ние ги потикнуваме нашите партнери
да градат здрави, енергетски ефикасни и
убави домови за одржлива иднина.“
Baumit. Идеи за иднината. 5

Баумит Визија
______________________________________________________________________________________________________________________________________

Во Baumit, сме посветени на убавината и одржливоста во областа на градежништвото и
живеењето уште од самиот почеток. Се стремиме да развиеме и произведуваме одржливи
производи кои ги задоволуваат највисоките стандарди за квалитет и естетски барања.
Спроведувањето на истражување во нашиот уникатен истражувачки парк VIVA ни помага
постојано да ги испитуваме и подобруваме нашите производи, како и да дојдеме до иновативни
решенија за здрави, енергетски ефикасни и убави домови. Сметаме дека е дел од нашата визија
да го пренесеме ова знаење од преку 30-годишното искуство во форма на висококвалитетни
системи и услуги на нашите партнери за заедничко градење одржлива иднина.


По долгогодишно интензивно истражување, анализирање и евалуација на милиони податоци,
јасно се покажа дека градежните методи и градежните материјали имаат значително влијание врз
здравјето и квалитетот на животот. Без оглед на тоа кој дизајн ќе го изберете кога градите куќа, во
сите куќи треба да се земат предвид три критериуми за да се создаде здрава животна средина:

ИЗОЛАЦИЈАTA НА ПРВО МЕСТО
Заштита и удобност

ВНАТРЕШНИ ВРЕДНОСТИ
Природно и здраво живеење

ЦВРСТИНАТА Е ВАЖНА
Сигурност и комфорт                  Добрата топлинска изолација
                  не само што дава значителен
                  придонес за енергетската
                  ефикасност на вашата
                  зграда,туку обезбедува
                  и пријатно топли ѕидови
                  во зима и пријатно ладни
                  ѕидови во лето. Просторот
                  за живеење на тој начин
                  станува удобен простор
                  без негативни влијанија. 
                  Животот станува поудобен
                  и поздрав.

                    Добар минерален малтер
                    може да делува како тампон
                    за сите зголемувања во
                    влажност со апсорбирање на
                    вишокот на влага во првите
                    неколку сантиметри
                    и повторно ослободување.
                    Ова гарантира постојано
                    зголемување на влажноста,
                    обезбедувајќи здрава
                    внатрешна клима
                   Цврстите ѕидови, како и
                   таваните и подовите можат
                   да бидат заштитени со добра
                   топлинска изолација од
                   надворешна страна во зима
                   да ја чуваат топлината, а во
                   лето да ја чуваат свежината.
                   Со поголема маса,
                   поефикасна е акумулацијата
                   на топлината а климата во
                   просторот е постабилна,
                   попријатна и поздрава