Baumit ProContact

Системски лепак за лепење и армирање

Прашкаст цементен лепак за лепење и израмнување на стиропор фасадни плочи (EPS-F), плочи и ламели од камена волна и XPS плочите за подножје, како и за положување на Baumit Star-Tex мрежичката. Системски лепак по ETAG 004.

  • Сертифициран европски квалитет

  • Голема флексибилност и трајност

  • Професионална примена

Пакување
25 kg вреќа
Број на пакувања на палета
48
Пропустливост на водена пареа
прибл. 18
Осушена густина на малтерот
прибл. 1400 kg/m³
Потрошувачка
прибл. 4 - 5 kg/m² за лепење
Потреби за вода
прибл. 5 - 6 l/25 kg
Макс. големина на зрно
макс. 0.8 mm
Потрошувачка 2
прибл. 4 - 5 kg/m² за армирање EPS
Baumit ProContact
star_border